Tuesday, June 30, 2009

Ξημερώνει Σάββατο...

Αντε και το πρώτο ελληνικό ποστ...
...από κάποια ολίγον τι ζαλισμένη...ολίγον τι αλλού....και με παρ-αίσθηση οτι ξημερώνει Σάββατο...

Σήμερα τραγουδούσε η big barefoot mama...Cesaria Evora!
...με ολίγον τι βοήθεια απο τα her boyzz που την περικύκλωναν με κιθάρα...τύμπανα...μπάσο...βιολί...σαξόφωνο...πιάνο...ανέβαινε τα σκαλάκια της πίστας, προχωρούσε δίπλα απο από το "μουσικό" της κομοδινάκι, με την άσπρη πετσετούλα ανάγκης έσκασα-η-δόλια, έπιανε το μικρόφωνο και εσύ απλά την άφηνες να σε παρασύρει....
Με τα φώτα να παίζουν στο βάθος σε μπλε, κόκκινο, κίτρινο, το βιολί να κάνει σόλο και να προκαλεί το σαξόφωνο...κι εμένα, με ταξιδιάρικο νου, να προσθέτω τον ήχο του κύματος που σκάει στο ακρογιάλι και να ρωτώ τον romfea "Πού είναι τα μοχίτος?!" ...κι αυτός στην ίδια συχνότητα να δηλώνει..."Τεκίλα, θέλει τώρα"

Γυρνούσα απο εδώ...κοιτούσα απο εκεί...
Ολλανδοί παρατεταγμένοι...στρατιωτάκια ακούνητα...αγαλματάκια αλύγιστα..."Μωρε νοιώστε λίγο!!! Μα τίποτα δεν πάλλεται μέσα σας!"

Γυρνούσα απο εδώ....στριφογύρναγα απο εκεί...τρωγόμουνα...δεν άντεχα....ώσπου βρέθηκε ο χώρος που θα γινόταν πίστα...και έβγαλα την μπέμπελη απο τα λεκανολικνίσματα! :-)

"Βροχερή φωνή" είπε...και ήταν τα λόγια που μπορούσαν απόλυτα να την χαρακτηρίσουν...

Το νερό στα κανάλια νομίζω οτι κοιμάται κι αυτό σε ρυθμούς φωτός.
Κάθε βραδυ γίνεται καθρέφτης...τόσο ελκυστικό...που μια στάση για ένα τσιγαράκι μέσα σε μια βαρκούλα, καθώς κάνεις τον έμπειρο θαλασσοπόρο και τα χέρια σου γίνονται μαύρα απο το γανωμένο τιμόνι και όλους τους μοχλούς που το κινούν...(θυμόμαστε απο πού ξεκίνησε η προταση, οχί?)...είναι κάτι διαφορετικό.

Τα μάτια κλείνουν...κι αύριο έχω τα πρέπει που θα ξυπνήσουν και θα μου χτυπούν κουδουνάκια στο κεφάλι...και καθώς θα σας πώ καληνύχτα κι όνειρα καλοκαιρίνα...λίγο Moby για να φορτσάρει κι άλλο η φαντασία... ;-p

Καλό μας Σαββατοκύριακο :-)
...besos...


In my dreams I'm dying all the time
As I wake its kaleidoscopic mind
I never meant to hurt you
I never meant to lie
So this is Goodbye
This is Goodbye

Tell the truth you never wanted me
Tell me

In my dreams I'm jealous all the time
As I wake I'm going out of my mind
Going out of my mind



No comments: